ریشه و معنی طراحی ویلا 

طراحی ویلا یک مسیر برای رسیدن به آرامش بیشتر است. زمانی که ویلای مورد نظر شما درست و اصولی طراحی شده باشد، حس بهتری خواهید داشت.

یکی از اصول طراحی ویلا این است که از هر چهار طرف به بیرون دید داشته باشد. در واقع معنی ویلا یعنی همین و البته باید گفت که ویلا اصولا اطراف شهرها ساخته می شود.

ریشه کلمه ویلا

ریشه عبارت ویلا، فرانسوی است. این کلمه، هم در انگلیسی و هم در فرانسه با اصطلاح “Villa” معروف است. ساخت ویلا از زمان روم باستان شروع شده است.

جالب است بدانید که بعد از فروپاشی امپراتوری روم باستان، تمام ویلا ها به معبد و صومعه تبدیل شدند! داستان جالبی است اما پس از مدتی، ویلا دوباره به یک مکان برای آرامش و زندگی تبدیل شد. گاهی اوقات نمای رومی باعث احساس متفاوت می شود. این مسئله یک ارزش ایجاد می کند.

ویلا در ایران

در ایران نیز به ساختمان هایی که از چهار طرف نما داشته باشند، ویلا گفته می شود. ویلاها در ایران بیشتر در شمال کشور ساخته می شوند.

از جمله شهرها و شهرک هایی که در آن ها بیشتر از مکان های دیگر، ویلا ساخته می شود عبارتند از: رامسر، بابلسر، نوشهر، محمودآباد، چمستان، آمل، نور، متل قو، نمک آبرود، بندر انزلی و زیباکنار. این شهرها در استان های شمالی کشور یعنی مازندران، گیلان و گرگان قرار دارند.

طراحی ویلا چرا مهم است؟

علم معماری به ما کمک می کند تا یک ساختمان زیبا بسازیم. طراحی ویلا یک هنر است. هنری که آرامش و زیبایی را هدف گرفته است.

زمانی که ویلا با یک طراحی هوشمندانه و ظریف ساخته شود، علاوه بر آرامش، آسایش نیز خواهد داشت. در طراحی ویلا به ایجاد پلان های زیبا و آرامش بخش می پردازند.

برای مثال: طراحی انواع پلان اتاق خواب، آشپزخانه، محوطه ویلا، درب، اتاق نشیمن، اتاق پذیرایی، تراس و بالکن، اتاق زیر شیروانی، غذاخوری، شومینه، اتاق بازی، حمام و توالت و حتی پنجره، نور و روشنایی.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محوطه ویلا اینجا کلیک کنید.

در طراحی ویلا بر اساس سلیقه به انواع سبک ها توجه می شود. از جمله سبک های معروف در طراحی ویلا عبارتند از: مدرن، ساوا، مایرا، دوبلکس، تریبلکس، فلت، سنتی، ایرانی، لاکچری و اروپایی.

گاهی برای طراحی نیاز به بازسازی ویلا است. این کار نیز نیاز به دقت زیاد دارد.

 

 
 

۱۲ گام مهم برای شروع طراحی ویلا 

۱- هدف خود را مشخص کنید

این را به خاطر بسپارید که هیچ کاری بدون هدف میسر نمی شود. بنابراین همیشه قبل از این که کاری را آغاز کنید حتما یک هدف و نقشه راه برای خود تعریف کنید. با مشخص کردن هدف زودتر به نتیجه مطلوب خواهید رسید.

خیلی از افراد تمایل دارند یک ویلا در بیرون شهر جهت تلطیف روحیه برای خود طراحی کنند. اما برخی دیگر می خواهند با طراحی ویلا، به کسب درآمد بپردازند. به همین خاطر اول باید مشخص کنید که از طراحی ویلا چه هدفی دارید.

۲- در مورد مکان ویلا تحقیق کنید

می توان گفت مهم ترین گام در طراحی ویلا انتخاب مکان است. در این مرحله همه چی به سلیقه خودتان بستگی دارد. مثلا اگر عاشق مکان های شلوغ هستید، زمین های نزدیک به شهر بهترین گزینه هستند.

۳- کمی آینده نگر باشید!

لطفاً فقط جلوی پا خود را نبینید. آینده نگری تا حد زیادی می تواند در طراحی ویلا کمکتان کند. بنابراین توصیه می کنیم قبل از انتخاب طرح ویلا، سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا می خواهید تا ابد در آن ویلا زندگی کنید؟
  • آیا ویلا را فقط برای دوران بازنشستگی خود می خواهید؟
  • آیا ممکن است ویلای طراحی شده به مکانی برای کسب درآمد تبدیل شود؟

این ها تمام سوالاتی هستند که مانند میانبر برای رسیدن به هدف، عمل می کنند.

۴- با یک معمار و مشاور خبره مشورت کنید

شاید فکر کنید طراحی ویلا کار آسانی است که در واقع اصلا اینطور نیست. توصیه می کنیم ایده پردازی در حوزه طراحی ویلا را به یک معمار کار بلد بسپارید.

۵- مقدار بودجه خود را در نظر بگیرید

هیچ چیز بدتر از این نیست که کار را شروع کنید و با کمبود بودجه مواجه شوید. برای جلوگیری از کمبود بودجه، ابتدا لیستی از تمام هزینه های لازم برای طراحی ویلا تهیه کنید.

خبر خوب این که اگر کار طراحی را به یک معمار بسپارید، تا حد زیادی در هزینه های اضافی صرفه جویی می کنید. 

۶- بررسی امکانات و وسایل مورد نیاز برای طراحی ویلا

این موضوع را برای خود روشن کنید که می خواهید ویلا از چه امکاناتی برخوردار باشد. با بررسی این مرحله می توان به راحتی میزان بودجه مصرفی را مشخص کرد.

برای مثال:

  • چه تعداد اتاق می خواهید در ویلا طراحی کنید؟
  • آیا برخورداری از مجهزترین سیستم سرمایشی و گرمایشی جزو ملزومات است؟
  • لازم به ذکر است که امروزه از گرمایش از کف بیشتر استفاده می شود.
  •  
  • ۷- با طراحان ویلا در ارتباط باشید

برای رسیدن به نتیجه دلخواه، همپای طراحان باشید و از گام به گام کار مطلع گردید. برای راحت تر شدن پروسه طراحی، می توانید طرح مورد نظر خود را انتخاب کرده و الباقی کار را به طراحان بسپارید. 

۸- مطابق سبک زندگی خود ویلا طراحی کنید

توصیه می کنیم برای طراحی ویلا حتما به لایف استایل خود توجه کنید. اگر جزو افراد خوشگذران هستید، پس بهتر است به فکر فضای بزرگ برای برگزاری میهمانی باشید.

اگر به شنا علاقه دارید، بهتر است قسمتی از فضا را برای طراحی استخر در نظر بگیرید.

۹- سبک و نوع ویلا

طراحی سبک ویلا بستگی به سلیقه شما دارد. برای مثال اگر عاشق سبک های کلاسیک هستید، می بایست المان های ویلا را مطابق سبک کلاسیک طراحی کنید.

اگر در ساخت و طراحی ویلا عجله دارید، هرچه زودتر سبک ویلای مدنظر را مشخص نمایید. برای ساخت ویلا می توان از روش مشارکت در ساخت استفاده کرد. که ابتدا باید تیپ خاک تعیین گردد.

۱۰- اخذ مجوز ساخت ویلا

قبل از هرچیز مجوز لازم را برای ساخت ویلا فراهم آورید. در بیشتر مواقع معمار پیش نویس قرارداد را آماده کرده که در آن نقشه ویلا، مشخصات کارفرما و زمین ویلا قید شده است. 

۱۱- پیدا کردن نقاط ضعف و نقاط قوت

با آنالیز پروژه خیالتان از روند کار آسوده می گردد. بنابراین توصیه می کنیم با کمک مهندسین پروژه تمامی نقاط ضعف و قوت ویلا را بیابید. بعد از این کار می توان تشخیص داد سبک طراحی ویلا چقدر به اهداف شما نزدیک است.

۱۲- اجرای طرح و نقشه ویلا

آخرین گام، پیاده سازی طرح ویلا می باشد. در این گام پایانی معماران موظفند یک گزارش کامل از روند طراحی به شما ارائه دهند. هر پیشرفت و یا چالشی که بر سر راه قرار گیرد، معمار باید کارفرما را در جریان بگذارد.

سبک های مختلف در طراحی ویلا

  1. سبک طراحی ویلا مدرن
  2. سبک طراحی ویلا کلاسیک
  3. سبک طراحی ویلا سنتی
  4. سبک طراحی ویلا ایرانی
  5. سبک طراحی ویلا دوبلکس
  6. سبک طراحی ویلا لاکچری

سبک های مختلف طراحی ویلا به صورت نمودار اینفوگرافی

یک سبک دیگر نیز وجود دارد. این سبک طرفداران خاص خود را دارد. به آن سبک مراکشی می گویند که بسیار جذاب است. البته بیشتر در نمای ساختمان ویلا استفاده می شود.

۱- طراحی ویلا مدرن

همانطور که می دانید سلیقه همه افراد با هم یکسان نیست. سبک مدرن یکی از سبک های طراحی ویلا می باشد که امروزه طرفدار زیادی دارد. اگر ویلای شما فضای کمی دارد؛ سبک مدرن می تواند بهترین گزینه باشد.

برای مطالعه و بررسی طراحی نمای مدرن کلیک کنید. همچنین چند نمونه نمای مدرن را ببینید. بعضی ها به نمای آجری علاقه دارند. این نیز می تواند ایده ی بسیار خوبی باشد.

گاهی نیاز است انواع نمای ترکیبی و تلفیقی را برای نتیجه دلخواه بررسی کرد.

در هر سایتی که در مورد سبک طراحی مدرن تحقیق کنید، طوماری از تاریخ برایتان شرح می دهند. اینجا خبری از تاریخ نیست و قرار است در مورد خصوصیات سبک مدرن صحبت کنیم.

در طراحی ویلا به سبک مدرن رنگ های خنثی استفاده می شود. همچنین تا جای ممکن جزئیات غیر ضروری حذف می گردند. به طور خلاصه اگر عاشق سبک منظم و ساده هستید، سبک مدرن گزینه خوبی برای طراحی است.


ویژگی های یک ویلای مدرن

  1. هماهنگی میان رنگ ها
  2. بزرگتر نشان دادن فضا
  3. صرفه جویی در هزینه های اضافی
  4. برخورداری از فضای باز و پرنور

طراحی ویلا مدرن یک طبقه

اگر یک فضای امن و راحت برای خود و خانواده می خواهید، فقط به طراحی ویلا مدرن یک طبقه فکر کنید. برای ساخت ویلا مدرن یک طبقه باید نکات زیادی را مورد توجه قرار دهید. از مهم ترین ویژگی های ساخت ویلا مدرن یک طبقه عدم محدودیت در استفاده مصالح می باشد.

شیشه معروف ترین نمایی است که در این نوع سبک مورد استفاده قرار می گیرد. خبر خوب این که در ویلا مدرن یک طبقه دیگر از فضاهای تاریک و مرده خبری نیست.

با توجه به معماری که در ساخت ویلا مدرن یک طبقه به کار گرفته می شود، در پایان صاحب یک ویلا مملو از آرامش خواهید شد. 

طراحی ویلا اروپایی

همانطور که از اسم آن مشخص است، این نوع سبک معماری بیشتر در خارج از کشور مورد استفاده قرار می گیرد. در طراحی ویلا به سبک اروپایی از کمترین فضا بهترین استفاده می شود.

از مهم ترین ویژگی هایی که طراحی ویلا اروپایی دارد، زیبایی و آرامش حاکم بر آن است.

نوع نورپردازی از مهم ترین موارد در سبک اروپایی می باشد. همچنین در این سبک از رنگ های روشن و خنثی استفاده می شود تا نما بزرگتر به نظر برسد. 

طراحی ویلا ایتالیایی

طراحی ویلا ایتالیایی هم مانند اروپایی سرشار از زیبایی و سادگی می باشد. اگر فضای خیلی کمی در اختیار دارید، استفاده سبک ایتالیایی مناسب تر از اروپایی می باشد.

در اکثر ویلاهایی که به سبک ایتالیایی طراحی می شوند، منظره باغ در قسمت جلویی قرار می گیرد که زیبایی کار را دو چندان خواهد کرد. 

۲- طراحی ویلا کلاسیک

در طراحی ویلا به سبک کلاسیک، وجود مجسمه با ارتفاع زیاد و طاق های بلند خودنمایی می کنند. اگر جزو افرادی می باشید که عاشق خانه های مجلل و باشکوه هستید، انتخاب سبک کلاسیک بهترین گزینه است. 

نورپردازی مناسب از مهمترین اصول در طراحی سبک کلاسیک تلقی می شود. همچنین طراحی نمای کلاسیک بسیار زیبا است.

جالب است بدانید که در نمای ویلا به سبک کلاسیک بیشتر از سنگ استفاده می شود که بر زیبایی کار می افزاید. 

ویژگی های ویلای سبک کلاسیک

  1.  استفاده از ستون های مرتفع
  2. دارای طراحی متقارن
  3. برخورداری از نورپردازی اصولی و کاربردی
  4. عدم استفاده از چندین رنگ به طور همزمان

ستون ها به صورت سازه های فلزی و بتنی پیاده سازی می شوند.

۳- طراحی ویلا سنتی

سومین سبک طراحی ویلا که از گذشته تا به امروز طرفداران زیادی دارد، طراحی به سبک سنتی می باشد. همانطور که از اسم آن مشخص است، بیشتر مشابه خانه های قدیمی و باستانی است.

در مناطق ییلاقی و جنگلی، ساخت ویلای سنتی بسیار مناسب می باشد. ویژگی های ظاهری ویلا سنتی با دیگر سبک ها کاملا مشهود است. 

در طراحی ویلا به سبک سنتی، از معماری اصیل ایرانی استفاده شده است.همخوانی با سنت مردم و القا حس نوستالژی از دلایل محبوبیت ویلا به سبک سنتی می باشد.

ویژگی های ویلای سبک سنتی

  1. برخورداری از بناهای سنتی
  2. سادگی و ایجاد حس صمیمیت
  3. وجود تقارن میان المان ها
  4. القای حس پایداری و آرامش

۴- طراحی ویلا ایرانی

اگر جزو افرادی هستید که به فرهنگ اصیل ایرانی علاقه مند می باشید، طراحی ویلا به سبک ایرانی برای شما گزینه خوبی است. لازم به ذکر است که در طراحی ویلا ایرانی خبری از ساختمان های کهن نیست.

بلکه تلفیقی از سبک سنتی و امروزی می باشد. معماری هر کشور نشان دهنده فرهنگ معاصر آن است. این سبک از فضا سازی و فرم های سنتی الهام گرفته است. 

ویژگی های ویلای سبک ایرانی

  1. بهره گیری از معماری اصیل ایرانی
  2. برخورداری از تنوع زیاد در طراحی
  3. پرهیز از بیهودگی در طراحی 
  4. استفاده از رنگ و نقش های متفاوت

۵- طراحی ویلا دوبلکس

امروزه طراحی ویلا به سبک دوبلکس بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از ویژگی هایی که ویلا دوبلکس دارد این است که شما می توانید در مساحت بزرگتر از فضای داخلی ویلا بهره ببرید.

اگر می خواهید یک ویلا دوبلکس سرشار از آرامش داشته باشید، باید به جزئیات توجه داشته باشید.

شمالی ترین قسمت زمین، بهترین مکان برای ساخت ویلا دوبلکس است. طراحی و ارتفاع سقف در ویلا دوبلکس با دیگر مدل ها کاملا متفاوت می باشد.

ویلا دوبلکس را طوری طراحی کنید که پله ها مانع تابش نور طبیعی نشوند. هرچقدر که جایگاه درب ورودی، پله ها و اتاق ها بیشتر توجه کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت.

ویژگی های ویلای دوبلکس

  1. برخورداری از فضای داخلی بیشتر
  2. ارتفاع بیشتر نسبت به ویلا فلت
  3. وجود فضای دلچسب  
  4. اشراف به طبیعت زیبای اطراف

طراحی ویلا دوبلکس کوچک

زمین هایی که از مساحت کمتری برخوردار هستند، می توانید بخشی از آن را به ساخت ویلا دوبلکس کوچک اختصاص دهید. ویلا دوبلکس کوچک را می بایست به گونه ای طراحی کنید که کوچک بودن آن احساس نشود.

یکی از ویژگی های اصلی طراحی ویلا دوبلکس، پرهیز از فضاهای پرت و بدون استفاده است. 

پله ها را در قسمتی طراحی کنید که فضای زیادی را اشغال نکند. طراحی به سبک مینیمال گزینه خوبی برای ویلا دوبلکس کوچک می باشد. 

طراحی ویلا دوبلکس استخر دار

همانطور که گفتیم فضای ویلا دوبلکس بسیار دلچسب می باشد. وجود استخر در محوطه می تواند این زیبایی را دوچندان کند. کاشت درختان و بوته های سرسبز فضایی سرشار از آرامش را به شما هدیه می دهد. 

طراحی ویلا دوبلکس استخردار باید به گونه ای باشد که اگر پشت شیشه اتاق بایستید، به راحتی به فضای استخر و طبیعت بکر تسلط داشته باشید.

برای طراحی ویلا استخردار نیاز است یک پلن اساسی با رعایت جزئیات طراحی شود.

جهت حفظ حریم خصوصی، برای ویلا استخر سرپوشیده طراحی کنید. توجه به موقعیت جغرافیایی در اینگونه ویلا، بسیار حائز اهمیت است. 

قیمت طراحی ویلا دوبلکس 

مدیریت هزینه های ساخت و ساز ویلا از مهمترین اصول می باشد. به همین منظور قبل از هر چیز هزینه ها را مدیریت کنید تا دچار چالش نشوید.

قیمت طراحی ویلا به عوامل گوناگونی از جمله: موقعیت جغرافیایی، نوع مصالح، متریال و … بستگی دارد.

قطعا قیمت طراحی ویلا دوبلکس در تهران گران تر از دیگر شهرها می باشد. به همین منظور نمی توان قیمتی ثابت برای آن تعریف کرد.

در این مرحله مدیریت پیمان نیز مهم می شود. همچنین متره و برآورد که از اصول طراحی ویلا هستند.

۴- طراحی ویلا لاکچری

ویلای لاکچری به ویلاهایی گفته می شود که از لحاظ زیبایی بی نظیر و دارای سیستم هوشمند می باشد.

سونا جکوزی، سالن ورزشی، پارکینگ و … از جمله  امکانات ویلا لاکچری محسوب می شوند.

لازم به ذکر است که قیمت ویلای لاکچری نسبت به دیگر سبک ها گرانتر است. 

ویلا اشرافی یا همان لاکچری در موقعیت های جغرافی کمیاب طراحی می گردنند. لازم است بدانید مصالح و متریال ساخت ویلای لوکس باید از بهترین کیفیت برخوردار باشند.

اولین موردی که در ویلاهای لاکچری توجهتان را جلب می کند، فضا و محوطه رویایی آن است. 

ویژگی های ویلای لاکچری

  1. برخورداری از بهترین امکانات
  2. استفاده از باکیفیت ترین تجهیزات و متریال
  3. موقعیت مکانی عالی
  4. امنیت بالا 

طراحی باغ ویلا لاکچری

شما می توانید با استفاده از یکسری امکانات، ویلای خود را به یک باغ ویلای فوق العاده تبدیل کنید. در طراحی باغ ویلا لاکچری از بوته، گل و گیاه زیادی استفاده می گردد.

ایجاد هماهنگی میان رنگ مصالح و باغچه و گیاهان از نکات اساسی در طراحی ویلا است. توجه کنید استفاده از گیاهان برای ساخت ویلا باغ لاکچری کافی نیست. 

چیدمان و محل قرارگیری المان های باغ ویلا لاکچری کاملا به سلیقه کارفرما بستگی دارد. به یاد داشته باشید هیچ محدودیتی در دیزاین و طراحی باغ لاکچری وجود نخواهد داشت. 

ویژگی های ویلای لاکچری

  1. برخورداری از موقعیت جغرافیایی خوب
  2. منظره دیدنی و جذاب
  3. بهترین فضا برای گشت و گذار
  4. وجود فضاهای دنج نشیمن 

اصول طراحی ویلا در شرایط خاص

۱-طراحی ویلا در زمین مثلثی

طراحی ویلا در زمین مثلثی دارای قاعده خاصی می باشد. در این گونه طراحی می بایست هرآنچه که مناسب و سازگار با محیط می باشد را در نظر گرفت.

ابتدا مکان مورد نیاز از زمین مثلثی را برای ساخت ویلا مشخص کنید. بعد از آن باید بدانید که قصد ساخت ویلا دوبلکس دارید یا خیر. 

در نتیجه فضای باقی مانده از زمین را برای کاشت گل و گیاه اختصاص دهید. در پایان توصیه می کنیم یک ورودی از بین گیاهان به سمت درب ورودی ویلا ایجاد نمایید.

بیشتر افراد ترجیح می دهند یک کلبه چوبی در زمین مثلثی خود درست کنند و از فضای نوستالژی آن لذت ببرند. 

۲- طراحی ویلا در زمین شیب دار 

برخی از زمین ها به خصوص زمین های قسمت شمال ایران بر روی شیب قرار دارند. ویلاهایی که بر روی زمین شیب دار طراحی می شوند، به مصالح زیادتری نیاز دارند. همچنین چشم اندازهای اطراف زمین بسیار زیبا و آرامش بخش هستند. 

نقشه برداری اصولی، یکی از مهم ترین اصول طراحی ویلا در زمین شیب دار است. بنابراین حتما قبل از این که شروع به ساخت کنید، حتما مقدار شیب زمین اندازه گیری شود.

چنانچه قصد ساخت ویلا در زمین شیب دار در مناطق کوهستانی دارید، حتما باید نکات ایمنی قبل از ساخت را رعایت کنید. 

۳- طراحی ویلا در زمین ذوزنقه

یکی از مرسوم ترین اشکال هندسی در طراحی ویلا در زمین ذوزنقه می باشد. خروجی کار و ساخت ویلا در اینگونه زمین ها بسیار زیبا خواهد بود. سبک ذوزنقه از دوران باستان، مورد طرفدار همگان بوده است.   

۴- طراحی ویلا دو طبقه

طراحی ویلا دو طبقه از متقاضیان زیادی برخوردار است. خیلی از افراد با دوستان و آشنایان خود شریک می شوند، و تصمیم به ساخت ویلا دو طبقه می گیرند. طراحی دکوراسیون برای ویلای دو طبقه حائز اهمیت تر است.

اینجا می توانید سبک های مختلف دکوراسیون کشورهای مختلف را مطالعه کنید. همچنین سبک های دکوراسیون داخلی را ببینید.

خوشبختانه در طراحی ویلاهای دو طبقه از متریال مختلف می توان استفاده کرد. اگر محدودیت مکانی دارید، توصیه می کنیم طراحی ویلا دو طبقه را در اولویت قرار دهید. 

۵- طراحی ویلا سه طبقه

ویلاهایی که سه طبقه ساخته می شوند علاوه بر زیبایی که دارند، بسیار کاربردی هستند. جهت جلوه بیشتر ساختمان می توان سرتاسر نما را شیشه استفاده کرد که بتوان به راحتی از فضای اطراف ویلا لذت برد. 

علاوه بر طراحی داخلی ویلای سه طبقه، می بایست به طراحی داخلی آن هم توجه ویژه ای داشته باشید. برای ساخت و طراحی ویلا سه طبقه، به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع نیاز است.

می توان برای کل ساختمان ۴ اتاق خواب به همراه ۴ حمام مجزا طراحی کنید. 

۶- طراحی ویلا شش ضلعی

ساخت و طراحی ویلا شش ضلعی از دوران یونان باستان مرسوم بوده است. چنین طرح هایی بر مبنای روش های پرگاری، ساخته می شوند.

بعد از قرن دهم به بعد، ساخت ویلا به اشکال هندسی، مخصوصا ذوزنقه در کشورهایی همچون ایران و هندوستان رواج یافته است. در بیشتر کشورها به جهت استفاده بهینه از فضا، به طراحی ویلا شش ضلعی می پردازند. 

اگر دقت و هوش کافی در طراحی ویلا شش ضلعی داشته باشید، می توانید هزینه های مصرفی را به حداقل برسانید. از این رو امروزه اینگونه ویلاها در سراسر جهان از محبوبیت خاصی برخوردار می باشد. 

۷- طراحی ویلا سوئیسی

شما می توانید در هر منطقه ای که تمایل دارید، به طراحی و ساخت ویلای سوئیسی بپردازید. جالب است بدانید ویلا سوئیسی به دو شکل قابل طراحی می باشد.

  1. ویلای سوئیسی پیش ساخته قابل حمل
  2. ویلای سوئیسی پیش ساخته غیر قابل حمل 

هر دو نوع این ویلاها در کارخانه ساخته می شوند و به محل مورد نظر منتقل می گردند. ترسیم نقشه یکی از مهم ترین اصول طراحی ویلا سوئیسی می باشد.

برای رسم دقیق تر می بایست تمام جوانب محیطی به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. سپس ابعاد آن برای اجرای نهایی به کارخانه فرستاده می شود. 

۸-طراحی ویلای ساحلی لب دریا

طراحی ویلای ساحلی لب دریا از حیث زیبایی بی نظیر می باشد. دیدن منظره دریا، ساحل و اقیانوس باعث شد ویلاهای ساحلی محبوبیت بسیاری داشته باشد.

خوبی ساخت ویلا در کنار دریا این است که می توان کارهای زیادی از جمله آفتاب گرفتن، استفاده از بازی های مهیج دریایی، استراحت و … انجام داد.

در ابتدای طراحی و ساخت ویلای ساحلی باید به چندین مورد توجه داشته باشید. توجه به میزان جزر و مد، مقدار سستی زمین، طوفان های دریایی و … از جمله موارد قابل توجه هستند. 

۹- طراحی ویلای کویری

اقلیم خشک بهترین مکان برای ساخت ویلاهای کویری است. معماران می بایست با توجه به بافت کویر، متریال های مصنوعی،منظره کوهستان و … طرح نهایی را ارائه دهند.

هدف اصلی از طراحی ویلاهای کویری این است که یک مکان مدرن و راحت برای استراحت فراهم نمود. 

۳ هکتار زمین برای ساخت ویلای ساحلی کافی است. سقف ویلاهای ساحلی اغلب شیب دار می باشد تا بتوان نور و گرمای هوا را نیز کنترل کرد.

اگر به گرما و جنوب کشور علاقه مند هستید، طراحی ویلای کویر می تواند گزینه خوبی باشد. 

۱۰ طراحی ویلا در زمین کم عرض 

توجه به زیبایی یکی از مهم ترین ارکان ساخت ویلا می باشد. اگر بتوان ویلا را اصولی و زیبا طراحی کنید، دیگر محدودیت مکانی آن حس نخواهد شد.

طراحی ویلا در عرض کم نیازمند کمی هوش و خلاقیت می باشد. دسترسی به نور طبیعی یکی از بزرگترین مزایای ویلا در زمین کم عرض می باشد. 

فضای داخلی ویلای کم عرض کمی فشرده تر است بنابراین اگر دنبال فضای شخصی هستید، ساخت اینگونه ویلاها برای شما مناسب نیست.

البته اگر به تنهایی زندگی می کنید و یا خانواده کم جمعیت هستید، ویلاهای کم عرض بسیار مقرون به صرفه می باشند. 

۱۱- طراحی ویلا چوبی

به ویلاهایی که که اجزای آن ها از چوب ساخته شده است، ویلا چوبی می گویند. طراحی ویلا در کارخانه انجام می شود و برای نصب به محل مورد نظر ارسال می گردد.

خبر خوب این است که می توان ویلای چوبی را در هر منطقه ای که دوست دارید نصب کنید. ویلاهای چوبی نسبت به ویلاهایی که از بتن، آهن و … ساخته شده اند به صرفه تر است. نمای ساختمان چوبی بسیار دلنواز است.

معمولا ویلاهای چوبی از چوب غیرنفتی طبیعی ساخته می شوند که هیچ زیانی به محیط زیست وارد نمی کند. بعضی ها از چوب ترموود استفاده می کنند.

سرعت ساخت و ساز ویلای چوبی بسیار بالا بوده و می توان در طرح و اشکال هندسی مختلفی نیز طراحی نمود. 

آیا ساخت ویلا چوبی ارزان است؟

در خصوص هزینه ساخت ویلا چوبی نمی توان گفت ارزان تر یا گرانتر می باشد. هریک از افراد مطابق با امکاناتی که نیاز دارند می توانند ویلا خود را مجهز کنند.

اما با توجه به قیمت مصالح همچون سنگ، بتون، گچ و … ساخت ویلاهای چوبی به صرفه تر و ارزان تر می باشد. 

۱۲- طراحی ویلا شیشه ای

اگر به فکر ساخت و طراحی ویلای ارزان قیمت هستید، ویلای شیشه ای گزینه خوبی است. ویلاهای شیشه ای بسیار مدرن و زیبا هستند که امروزه در بین قشر جوان طرفدار زیادی دارد.

پرنور شدن فضای داخلی ویلا یکی از مهم ترین مزایا ساخت ویلا شیشه ای است. همچنین با استفاده از شیشه برای محیط منزل، می توانید فضا را بزرگتر جلوه دهید. 

آرامش خاصی که در ویلاهای شیشه ای به شما منتقل می شود، غیر قابل وصف است. از آنجایی که می توان به شیشه شکل و فرم داد، به راحتی می توانید صاحب ویلا با اشکال و نمای منحصر به فرد شوید.

۱۳- طراحی ویلا روستایی

امروزه طراحی ویلا روستایی بسیار مرسوم شده است. زندگی کردن در فضای صمیمی و ساده روستایی آرزوی هر فردی می باشد.

همانطورکه از اسم آن مشخص است، ویلاهای روستایی فاقد هرگونه مصرف گرایی و تجملات می باشند.

دیزاین ویلاهای سنتی کاملا نوستالژی و تداعی کننده خاطرات قدیمی می باشد.

شما می توانید با ساخت اینگونه ویلاها از هزینه های اضافی اجتناب کرده و یک ویلا سرشار از آرامش برای خود طراحی کنید. 

۱۴- طراحی ویلا جنگلی

بدون شک حضور در کنار درختان، بوته ها و حتی کوه های پهناور، حس خوب را در فرد چندین برابر افزایش می یابد. اگر به فکر سلامت روح خود هستید، لطفا به طراحی ویلا جنگلی فکر کنید.

توجه داشته باشید که ویلای جنگلی را نمیتوان در هر مکانی ساخت. شیب و دامنه کوه ها بهترین مکان برای ساخت و ساز ویلای جنگلی می باشد. 

قبل از هر چیز به یاد داشته باشید، استفاده از مصالح ساختمانی باکیفیت از ملزومات ویلای جنگلی است. استفاده از بام شیب دار تا حد زیادی می تواند سقف ویلا را از رطوبت حفظ نماید.

توصیه می کنیم کف ویلا از زمین فاصله داشته باشد تا از بروز رطوبت به داخل خانه جلوگیری شود. 

۱۵- طراحی ویلا با سقف شیروانی

سقف مهمترین اجزای هر سازه ساختمانی می باشد. به همین منظور انتخاب سقف شیروانی که هم جنبه مراقبتی و هم زیبایی داشته، طرفدار زیادی دارد.

جلوگیری از نشت آب و هدر نرفتن انرژِی از جمله ویژگی های استفاده از سقف شیروانی است. سقف شیروانی نسبت به دیگر سقف ها از قیمت کمتری برخوردار می باشد.

شما می توانید سقف شیروانی را به شکلی که دوست دارید در بیاورید و آن را مطابق با ویلای خود طراحی کنید. 

۱۶- طراحی ویلای مینیمال 

ویلای مینیمال امروزه از محبوبیت زیادی برخوردار است. در این سبک خبری از شلوغی و تضاد رنگ های مختلف نیست. در واقع می توان گفت مینیمالیست یک سبک جهانی است که به فرهنگ خاصی مرتبط نمی باشد.

با استفاده از طرح های مینیمال برای ساخت ویلا می توانید یک فضای مملو از نور و آرامش را برای خود به ارمغان بیاورید. 

فرم مکعب مستطیل مرسوم ترین فرمی است که در طراحی مینیمال مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به مکان های خلوت و ساده علاقه مند هستید، می توانید ویلای خود را مینیمال طراحی کنید. 

طراحی ویلا بر اساس متراژ

  • طراحی ویلا هزار متری
  • طراحی ویلا ۵۰۰ متری
  • طراحی ویلا ۲۰۰ متری
  • طراحی ویلا ۳۰۰ متری
  • طراحی ویلا ۴۰ متری
  • طراحی ویلا ۴۰۰ متری

توجه به پلان طراحی ویلا

می توان گفت اصلی ترین بخش طراحی و اجرای ویلا، طراحی پلان آن می باشد. قطعا بدون استفاده از نقشه راه هیچ کاری میسر نخواهد شد. بنابراین سعی کنید از همان ابتدای کار تمامی مراحل طراحی ویلا را برای خود مشخص کرده و مطابق آن پیش بروید. 

۱- آشپزخانه

توصیه می شود آشپزخانه ویلا را نزدیک به درب ورودی طراحی کنید. با این کار دیگر نیاز نیست برای حمل مواد غذایی مسافت زیادی را طی کنید.

برای آنکه بتوانید در آشپزخانه به تمامی نقاط خانه اشراف داشته باشید، بهتر است مرکزی ترین نقطه را برای طراحی آشپزخانه اختصاص دهید. آشپزخانه قلب خانه است و بهتر است در چیدمان آن خلاقیت  زیادی را به خرج دهید. 

۲- اتاق زیر شیروانی

مقاوم سازی کف اتاق های زیر شیروانی از جمله مهمترین اصول می باشد. بعد از آن که از محکم بودن دیواره ها و کف اتاق مطمئن شدید، می توانید برای طراحی دیگر نقاط آن ایده بچینید.

چوب و پارکت بهترین گزینه برای طراحی اتاق زیر شیروانی به سبک کلاسیک است. برای پرنور شدن فضا می توانید از ریسه های نور کمک بگیرید. 

اگر طرفدار سبک مدرن هستید، می توانید با به کار بردن رنگ های شاد و متنوع، به اتاق زیر شیروانی روح بخشید. از آن جایی که این گونه اتاق ها از نور کمی برخوردار هستند، استفاده از رنگ های روشن کمک شایانی به جذابیت آن نیز می کند. 

۳- اتاق پذیرایی

نوع طراحی و چیدمان اتاق پذیرایی از اهمیت زیادی برخوردار است. برای این دیزاین اتاق پذیرایی، بهتر است از مبل های یکسره با رنگ های خنثی استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که اینجا مکانی برای برگزاری مراسم و دورهمی ها می باشد. چیدمان اتاق پذیرایی بستگی به سبک ویلای شما دارد.

برای مثال اگر سبک ویلای ساخته شده روستایی است، پیشنهاد می کنیم از رنگ های گرم و صمیمی برای دیزاین اتاق پذیرایی استفاده نمایید.

همچنین در اتاق پذیرایی ویلاهای مینیمال، سادگی و آرامش موج می زند. بنابراین هر چقدر دیزاین داخلی با سبک ویلا هماهنگ باشد، قطعا حس بهتری القا می شود. 

۴- تراس و بالکن

 همه افراد عاشق ایستادن دم بالکن و یا تراس در ویلای خود هستند. تماشای طبیعت بکر از این منطقه بسیار دلچسب خواهد بود.

تراس و یا بهار خواب جزئی از مساحت ویلا محسوب نمی شود و فاقد سقف است. حتی می توان برخی از دورهمی و مهمانی ها را در باکن برگزار کرد.

مطمئنا خوردن صبحانه بر روی تراس خاطره به یادماندنی برای شما به جا خواهد گذاشت. 

اگر ویلای شما مساحت کمی دارد، می توانید یک تراس کوچک برای آن طراحی کنید تا فضای زیادی را هم اشغال نکند. اگر تراس کوچک است و نمی توان در آن گل و گیاه بکارید، می توانید از گلدان های آویزان به دیوار کمک بگیرید.  

نرده بالکن

هرچقدر دیزاین نرده جذاب تر باشد، قطعا در نمای خارجی آن تاثیر گذار است. امروزه اشکال گوناگونی از نرده در بازار وجود دارد که مطابق سبک ویلا می توانید خریداری کنید.

نرده جلوی بالکن توسط آلیاژ های متنوعی ساخته می شود.

اگر فرزند کوچک دارید، طراحی نرده به عنوان محافظ می تواند از خطرات احتمالی جلوگیری کند. بهترین جنس برای انتخاب نرده بالکن فلز است. 

۵- ورودی

اولین جایی که در یک ویلا با آن مواجه می شوید، ورودی آن است. حال باید به گونه ای طراحی شود که از همان ابتدا تحت تاثیر حس مثبت قرار گیرید.

تا حد امکان از فضاهای بلا استفاده در قسمت ورودی اجتناب کنید. بهترین پلنی که برای طراحی ورودی داریم این است که به دیگر نقاط از جمله: اتاق ها، آشپزخانه و پله ها دسترسی داشته باشد. 

۶- پشت بام

دیزاین و طراحی پشت بام همانند دیگر بخش ها حائز اهمیت است. شما می توانید مطابق میل و سلیقه خود، پشت بام طراحی و دیزاین کنید. اگر فضای زیادی برای محوطه حیاط ندارید، میتوانید جهت تلطیف روحیه فضای پشت بام را گل و گیاه بکارید. شما می توانید از روف گاردن و فضای سبز بر روی پشت بام استفاده کنید.

۷- اتاق مستر

یکی از مجهزترین اتاق های ویلا، اتاق مستر می باشد. معمولا معماران بزرگ ترین اتاق را برای اتاق مستر در نظر می گیرند. اغلب ویلاهای لوکس از این اتاق برخوردار هستند که برایشان بسیار اهمیت دارد.

در اتاق مستر حمام و دستشویی جهت رفاه بیشتر طراحی می گردد. نورپردازی آن مجهز تر و بهتر از دیگر اتاق های ویلا می باشد. 

با قرار دادن یک صندلی در کنج اتاق مستر، می توانید ساعات طولانی در آن جا به استراحت بپردازید. تخت خواب، مبلمان، قفسه کتاب، سرویس بهداشتی و … از جمله امکانات اتاق مستر محسوب می شوند. 

۸- هال

برای دیزاین هال باید به سبک ویلا توجه ویژه ای داشته باشید. معمولا هال در مرکز ویلا قرار می گیرد. اگر سبک ویلا سنتی است، می توانید با چیدن پشتی های سنتی، زیبایی و صمیمیت را در آن زنده کنید. 

۹- حیاط

حیاط ویلا بخش اصلی است. در چیدمان حیاط ویلا چیزی کم نگذارید. وجود گل و گیاه طبیعی باعث طراوت و شادابی روح و جسم می گردد.

چوب، بتن، سنگ و … از جمله متریال هایی هستند که برای دیزاین حیاط استفاده می شود. پیشنهاد می کنیم رنگ مبلمان داخل حیاط را با فضای مجاور آن ست کنید. وجود آبنما در وسط حیاط از نظر زیبایی بی نظیر است.

در هر قسمت از حیاط که دوست دارید می توانید باغچه ای از گل های رنگا رنگ بکارید و از فضای آن لذت ببرید.

۱۰- باغ و باغچه

معمولا پدر بزرگ ها به دیزاین باغ و باغچه بیشتر اهمیت می دهند. شما می توانید قسمتی از باغچه را به کشت صیفی جات و قسمتی دیگر را به کاشت گل و گیاه اختصاص دهید.

هیچ الزامی برای طراحی باغچه وجود ندارد و همه جی به روحیه شما بستگی دارد. وجود آلاچیق چوبی در کنار باغچه بسیار زیبا می شود. 

۱۱- اتاق بازی

اتاق بازی مکانی برای تخلیه انرژی است به همین منظور در طراحی آن باید از رنگ های هیجانی استفاده شود. اگر مساحت اتاق بازی زیاد باشد، می توانید بخشی را به میز بیلیارد و بخشی دیگر را به میز پینگ پنگ اختصاص دهید.

طراحی اتاق بازی معمولا متناسب با فعالیت و بازی های مورد علاقه شما طراحی می گردد. 

برای هیجان بیشتر در حین بازی می توانید گوشه اتاق را مکانی برای سرو نوشیدنی های مختلف طراحی کنید.

۱۲- اتاق خواب

اتاق خواب ویلا باید در منطقه ای خلوت و بی سر صدا طراحی شود. این اتاق مخصوص استراحت و آرامش می باشد. سعی شود ورودی اتاق خواب از سمت آشپزخانه و یا بخش های عمومی ساختمان نباشد.

بهترین مکان برای طراحی اتاق خواب، مجاورت حیاط می باشد.در این قسمت علاوه بر آب و هوای خوب، می توانید از منظره بیرون هم لذت ببرید. 

۱۳- پنجره

این نمای پنجره ها هستند که نمای ویلا را جذاب تر می کنند. اگر به همین جزئیات کوچک توجه داشته باشید، در پایان صاحب یک ویلای رویایی خواهید شد.

سعی کنید از پنجره های متناسب با سبک معماری استفاده کنید. برای مثال: استفاده از پنجره های شیشه ای رنگارنگ اصلا برای ویلاهای مدرن و مینیمال جالب نیست. قبل از هرچیز مشخص کنید که هدف شما از طراحی پنجره چیست و چه استفاده ای از آن دارید. 

۱۴- درب

هریک از درب های ویلا دارای خصوصیات خاص خود هستند. برای مثال می توان از درب کنترلی برای درب ماشین رو استفاده نمود. همچنین درب های ورودی داخلی ساختمان باید مطابق سبک معماری باشد.

برای مثال درب ویلایی کلاسیک اصلا مناسب ویلای سنتی نیست. امروزه درب های متعددی در بازار وجود دارد که می توانید مطابق سلیقه خود آن را نیز انتخاب نمایید. 

۱۵- حمام و توالت

حمام و دستشویی یکی از مهم ترین قسمت های هر خانه است. به همین منظور می بایست در محل قرار گیری آن توجه ویژه ای داشت.

امروزه با کوچک شدن مساحت زمین ها کمتر کسی برای ویلای خود دو یا سه تا حمام طراحی می کند. حمام و توالت را به گونه ای طراحی کنید که دسترسی همه اتاق ها به آن آسان باشد.

وجود یک پنجره جهت تهویه هوا برای توالت ضروری است. 

اگر می خواهید حمام و توالت را در یک مکان طراحی کنید، بهتر است حمام مقابل درب ورودی باشد. 

۱۶- استخر

توجه به اندازه استخر یکی از مهم ترین اصول می باشد. قبل از هرچیز باید باید از استخر چه افرادی می خواهند استفاده کنند. قطعا استخر بزرگسالان با استخر کودکان دارای تفاوت هایی است.

وجود استخر برای ویلا یک امتیاز بزرگ محسوب می شود.

برای طراحی استخر می توان از نرم افزارهای سه بعدی استفاده کرد. طراحی های سه بعدی همان طرح پایانی را به طور دقیق به شما نشان می دهند. قبل از طراحی استخر حتما فکری برای منبع تامین آب بکنید. 

۱۷ – جکوزی

در حال حاضر جکوزی های پیش ساخته در بازار وجود دارد که کار را راحت کرده است. اولین گام برای ساخت و طراحی جکوزی، طراحی نقشه با توجه به فضایی که در اختیار دارید، است.

این کار باید با کمک مهندسین معمار انجام شود. از همان ابتدا جایگاه جکوزی، سیستم های لوله کشی، ابعاد و … را مشخص نمایید. 

در پایان آجر چینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هرچقدر آجر چینی اصولی تر باشد، استحکام و میزان استاندارد بودن آن افزایش می یابد. از سرامیک و سنگ ساختمانی برای دیزاین کف جکوزی استفاده می شود.

هزینه ساخت جکوزی خانگی به عوامل زیادی از جمله کیفیت مصالح، ابعاد، عمق و … بستگی دارد. 

۱۸- شاه نشین

طراحی اتاق شاه نشین بیشتر در ویلاهای روستایی و سنتی رایج است. سقف اینگونه اتاق ها گنبدی شکل بوده که با شیشه های رنگی دیزاین می شود. ارتفاع اتاق شاه نشین نسبت به دیگر اتاق ها بیشتر می باشد.

همانطور که از اسم آن مشخص است، این اتاق مخصوص افراد مهم و بزرگ خاندان است.

تمامی گچبری های اتاق شاه نشین توسط معماران خبره انجام می گردد. در مرکز اتاق حوضی طراحی می شود که توسط آن، هوای نامطبوع داخل اتاق دفع گردد. 

اگر می خواهید برای ویلای مدرن خود اتاق شاه نشین طراحی کنید، بهتر است مطابق چیدمان فضای داخلی، آن را دیزاین کرده تا انسجام آن به هم نریزد. 

۱۹- اتاق نشیمن

اتاق نشیمن مرکزی برای دورهمی و مهمانی های خانوادگی است. توجه کنید که طراحی اتاق نشیمن به راحتی طراحی دیگر بخش های ویلا را تحت تاثیر قرار می دهد. معمولا از رنگ های خنثی برای طراحی و دیزاین اتاق نشیمن استفاده می شود. 

سبک اتاق نشیمن در ویلا با دیگر متفاوت است. برای مثال اتاق نشیمن در ویلای کلاسیک مجلل تر از ویلای سنتی می باشد. و یا اتاق نشیمن ویلاهای مینیمال بسیار ساده شیک است. 

۲۰- شومینه

شومینه از اجزای اصلی ویلا به شمار نمی رود اما وجود آن به فضا جلوه می بخشد. بیشتر ویلاهای لاکچری برای افزایش زیبایی فضا از شومینه استفاده می کنند. نوشیدن چای ذغالی در کنار شومینه بهترین حس را به دنبال دارد.

نمای شومینه تاثیر مستقیم بر زیبایی فضای داخلی ویلا دارد. می توان برای دیزاین داخل شومینه از آجر های نسوز فانتزی استفاده کنید. همه چیز در دیزاین طراحی شومینه به سبک ویلا و سلیقه شخصی شما بر می گردد. 

۲۱- غذا خوری

معمولا جهت دسترسی راحت تر، اتاق غذاخوری در کنار آشپزخانه طراحی می شود. توجه داشته باشید که قرار گرفتن سالن غذاخوری در کنار آشپزخانه و اتاق نشیمن جزو ملزومات طراحی می باشد. 

۲۲- ایوان

وجود ایوان یک اصل مهم در ارتباط فضای داخلی و خارجی ویلا به محسوب می شود. ایوان ها به جهت نمای اصلی ویلاها طراحی می شوند. در بیشتر مناطق مرطوب و گرمسیر، ایوان به صورت سرتاسر دور ویلا ساخته می شود.

عرشه، ستون نگهدارنده، نرده و پله از جمله اجزای مهم ایوان هستند. 

۲۳- نورگیر

نورگیر سقف به فضایی می گویند که موجب روشن شدن فضاهای تاریک ویلا می گردد. با وجود نورگیر، فضا از یک نور ثابت برخوردار می شود.

 در قسمت هایی از ویلا که با همسایگی تداخل دارد، معمولا از نورگیرهای سقفی استفاده می شود. این نورگیرها علاوه بر ایجاد نور طبیعی ارتباط خوبی با آسمان برقرار می کند.

نورگیرها از بلوک‌ های شیشه‌ ای ساخته می شود تا انعکاس نور در ساختمان زیادتر شود. نورگیر ثابت، نورگیر تهویه ای، نورگیر لوله ای، نورگیر هرمی، نورگیر پلیمری و طاقی از انواع نورگیر می باشند. 

ضوابط طراحی ویلا

برای طراحی ویلا چندین نکته باید مورد توجه قرار گیرد تا زودتر به نتیجه مطلوب برسید. توجه به ریز جزئیات کمک می کند تا هرچه سریع تر پروسه طراحی را پشت سر بگذارید. از جمله این ضوابط عبارتند از:

  • توجه به اقلیم منطقه
  • چگونگی تابش خورشید
  • چه افرادی می خواهند از آن ویلا استفاده کنند؟
  • توجه به نوع بافت شهرسازی و خانه های اطراف
  • بررسی شدت و جهت وزش باد
  • پیش بینی هزینه های طراحی ویلا 

هزینه طراحی ویلا چقدر است

هزینه طراحی ویلا به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی توان برای همه یک نسخه پیچید. هر چقدر از مصالح باکیفیت تر و تجهیزات مدرن تر برای ساخت و طراحی ویلا استفاده کنید، قطعا قیمت آن افزایش می باید.

زمین، ابعاد، تعداد طبقات، مصالح، استخر، نرده کشی، تراس و … از عوامل تاثیر گذار در قیمت طراحی ویلا می باشند. برای کاهش هزینه های طراحی می توانید کار طراحی را به یک تیم خبره و کاربلد بسپارید.

نرم افزار طراحی ویلا

چطور فکری که در ذهن تان است را پیاده و آن را به واقعیت تبدیل می کنید؟

بعد از ایده یابی، نوبت به طراحی و ترسیم اولیه می رسد. ترسیم اولیه یا همان ترسیم دست آزاد (sketch) از واژه ی فرانسوی اسکیس آمده است. این واژه به مفهوم طراحی اولیه است.

طراحی اولیه کاملا ابتدایی و پر از عیب و ایراد است. طراحان تمایل دارند ایده های ذهنی هرچند نادرست خود را به روی کاغذ بیاورند.

به دلیل نداشتن مهارت کافی در استفاده از قلم و کاغذ، نرم افزارهای معماری به کمک ما آمده اند.

در ادامه ۵ تا از بهترین نرم افزارهای طراحی ویلا را تقدیم حضورتان می کنم:

1- اسکچاپ Sketchup :

اسکچاپ سریعترین راه برای تبدیل ایده اولیه به مدل سه بعدی برای درک بهتر کارفرما از حجم است. همانطور که از اسم برنامه مشخص است، اسکچاپ، همان اسکیس دستی اولیه از طرح است.

مشاهده صفحه Sketchup

2- اتوکد AutoCAD:

برای طراحی و ترسیم پلان از نرم افزار پر طرفدار اتوکد استفاده می شود. طراحی حجم و پلان یک حرکت رفت و برگشتی در معماری است. به طور همزمان پیش می رود.

پس از مشخص شدن حجم و روابط، پلان نهایی و نقشه های فاز یک و فاز دو در برنامه اتوکد ترسیم می شوند.

مشاهده صفحه AutoCAD

3- تری دی مکس 3Ds MAX :

یک برنامه طراحی انیمیشن، شبیه سازی و نرم افزار پرداخت سه بعدی است. بعد از کامل شدن حجم در برنامه اسکچاپ و یا اتوکد، طرح سه بعدی در تری دی مکس به رندر های نهایی پروژه ایجاد می شود.

برای مشخص شدن متریال ها و نورپردازی ها نیز استفاده می شود. مزیتی که این نرم افزار نسبت به نرم افزارهای دیگر دارد این است که در بازار جا افتاده تر است. اکثر دفاتر طراحی به افراد مسلط به این نرم افزار نیاز دارند.

ضمناً مدل‌ های آماده و آموزش‌ های زیادی به‌ صورت فراوان در اینترنت وجود دارند.

مشاهده صفحه 3Ds Max

4- گاردن پلنر Garden Planner:

یک نرم افزار طراحی باغ و فضای سبز است. از این نرم افزار می توانید برای طراحی باغ و ویلای رویاهای خود استفاده کنید. در این نرم افزار می توانید از طیف گسترده گیاهان، درختان، نرده ها و سنگ فرش های زیبا استفاده نمایید.

مشاهده صفحه Garden Planner

5- پست پروداکشن Post Production:

پس از رندر، برای بهبود حالت کلی رندر توسط نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ صورت می گیرد. پس از گرفتن رندر توسط نرم افزارهای مختلف حجم سازی، وارد مرحله بعد می شویم.

مرحله بعد، تری دی مکس، راینو، رویت یا اسکچ آپ حجم خام رندر گرفته شده وارد نرم افزار فتوشاپ می شود. در این مرحله پرداخت شروع می گردد.

مشاهده صفحه Psod production

بازدید مهندس معمار

مراجعه و بازدید مهندس معمار و برداشت زمین توسط نقشه بردار ، اولین مرحله است. پس از آن با تهیه نقشه utm کار طراح ویلا رسما آغاز می شود.

سپس مهندس عمران، کار اجرا و ساخت ویلا را شروع می کند. بهترین طراح ویلا کسی است که طبق سلیقه کارفرما عمل کند. با در نظر گرفتن نکات فنی و مهندسی ساخت ویلا را اجرا کند.

توجه به زیبایی و کاربردی بودن فضا از عوامل اصلی یک طراحی خوب است.

از جمله:

  • گودبرداری
  • بتن ریزی و اجرای اسکلت
  • تهیه لیستوفر و پلن آرماتوربندی
  • دیوارکشی
  • اجرای سقف
  • محوطه سازی ویلا